Επισκεφθείτε τα υπόλοιπα ιστολόγια των Λαϊκών Επιτροπών Σάμου

Λαϊκή Επιτροπή Πόλης Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Κοντακεΐκων Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Μυτιληνιών Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Παγώνδα-Ηραίου-Μύλων Σάμου

Στείλτε το e-mail σας στη Λαϊκή Επιτροπή Καρλοβάσου εδώ…

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Παρέμβαση στο υποκατάστημα της ΔΕΗ για τις διακοπές ρεύματος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Λαϊκή Επιτροπή Καρλοβάσου, ανταποκρινόμενη και στο κοινό περί δικαίου αίσθημα, επισκέφθηκε χθες τον προϊστάμενο του τοπικού καταστήματος της ΔΕΗ της πόλης μας και κατέθεσε το έγγραφο που ακολουθεί:

Προς τον Προϊστάμενο του Υποπρακτορείου Καρλοβάσου
της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Α.Ε.

Η Λαϊκή Επιτροπή Καρλοβάσου διαπιστώνει ότι στην περιοχή μας αυξάνεται ανησυχητικά ο αριθμός των νοικοκυριών και των επαγγελματιών που, χωρίς δική τους υπαιτιότητα, αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος μέσα στο εξοντωτικό περιβάλλον της οικονομικής κρίσης και της εργασιακής αβεβαιότητας που επικρατεί.

Σαν συνέπεια αυτής της αδυναμίας έρχονται σε πολλές περιπτώσεις αντιμέτωποι με το φάσμα της διακοπής της ηλεκτροδότησής τους από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Θύματα αυτής της κατάστασης είναι, πολλές φορές, οικονομικά αδύναμες, όπως άνεργοι και υποαπασχολούμενοι, καθώς και ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας.

Θεωρούμε ότι αυτές οι κατηγορίες συμπολιτών μας, που κινδυνεύουν να στερηθούν ένα κοινωνικό αγαθό, πρέπει να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από την υπηρεσία σας, αφού έχουν περιέλθει σε δυσχερέστατη θέση λόγω αντικειμενικών δυσκολιών και σε, κάθε περίπτωση, χωρίς δική τους υπαιτιότητα.

Ζητάμε, λοιπόν, και για την ανακούφιση αυτών των ανθρώπων, πριν δοθεί οποιαδήποτε οριστική εντολή διακοπής της ηλεκτροδότησής τους, να καλούνται οι ενδιαφερόμενοι από την υπηρεσία σας και να καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να διευκολύνονται στην αποπληρωμή των οφειλών τους με όλους τους πρόσφορους δυνατούς τρόπους και, σε κάθε περίπτωση, να μην μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία και η ποιότητα ζωή τους.

Καρλόβασι, 17/7/2012