Επισκεφθείτε τα υπόλοιπα ιστολόγια των Λαϊκών Επιτροπών Σάμου

Λαϊκή Επιτροπή Πόλης Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Κοντακεΐκων Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Μυτιληνιών Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Παγώνδα-Ηραίου-Μύλων Σάμου

Στείλτε το e-mail σας στη Λαϊκή Επιτροπή Καρλοβάσου εδώ…

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Κοινή σύσκεψη των Λαϊκών Επιτροπών Σάμου (Πύργος, 7/7/2012)

Το Σάββατο, 7/7/2012, οι Λαϊκές Επιτροπές Σάμου πραγματοποίησαν κοινή σύσκεψη στο Πνευματικό Κέντρο του Πύργου με στόχο τον καλύτερο συντονισμό της δράσης τους σε προβλήματα που ξεπερνούν τα στενά γεωγραφικά όρια της περιοχής της κάθε Επιτροπής χωριστά και αφορούν όλους τους κατοίκους του νησιού μας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός για την δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πλειοψηφία των συμπολιτών μας εξαιτίας των αντιλαϊκών μέτρων που έχουν ψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου και εφαρμόζονται από την κυβέρνηση των τριών κομμάτων, της Νέας Δημοκρατίας του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, που προέκυψε από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Αποφασίστηκε να συνεχιστεί η συλλογή υπογραφών κάτω από το κείμενο που αφορά στη διεκδίκηση λύσεων για τα νοικοκυριά και τους επαγγελματίες που έχουν υπερχρεωθεί στις τράπεζες (αφορά και την Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου), με «κούρεμα» των δανείων τους και διαγραφή τόκων και πανωτοκίων.

Θεωρούμε, επίσης, ότι ο αγώνας για τη διεκδίκηση φορολογικών ελαφρύνσεων και την αποτροπή των επερχόμενων κατασχέσεων από τις τράπεζες, αλλά και από το δημόσιο, έχει πάρει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος.

Ακόμα, αποφασίστηκε να συνεχιστεί ο αγώνας, ώστε να αποτραπούν οι διακοπές ηλεκτροδότησης σε οικογένειες ανέργων και χαμηλών εισοδημάτων γενικότερα, οι οποίες, εξαιτίας της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης και των αντιλαϊκών μέτρων που έχουν ψηφιστεί και εφαρμόζονται, έχουν περιέλθει σε δραματική κατάσταση.

Τέλος, αποφασίστηκε η διεκδίκηση ιατρικής και φαρμακευτικής για όλους ανεξαιρέτως. Δεν διαπραγματευόμαστε το δικαίωμα μας στην υγεία που θεωρούμε ότι είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Καλούμε το λαό της Σάμου να παλέψει ενωμένος, με ψηλά το κεφάλι, και να απαιτήσει φιλολαϊκές λύσεις στα προβλήματα που του έχουν δημιουργήσει. Τον καλούμε να έρθει σε επαφή με τις Λαϊκές Επιτροπές και να συμπαραταχθεί στον κοινό αγώνα για την απόκρουση όλων των αντιλαϊκών μέτρων που έχουν φορτώσει στην πλάτη του.

Ο καθένας μόνος του είναι ανίσχυρος και αδύναμος.

Όλοι μαζί μπορούμε να γίνουμε δυνατοί και αποτελεσματικοί.

Στη σύσκεψη επισημάνθηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός οργάνου για τον καλύτερο συντονισμό των κοινών ενεργειών και δράσεων των Λαϊκών Επιτροπών όλης της Σάμου. Η σύσταση αυτού του οργάνου θα πραγματοποιηθεί σε νέα κοινή σύσκεψη μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Στο μεταξύ ο κοινός αγώνας έχει ήδη δρομολογηθεί.

Ένας για όλους και όλοι για έναν!