Επισκεφθείτε τα υπόλοιπα ιστολόγια των Λαϊκών Επιτροπών Σάμου

Λαϊκή Επιτροπή Πόλης Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Κοντακεΐκων Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Μυτιληνιών Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Παγώνδα-Ηραίου-Μύλων Σάμου

Στείλτε το e-mail σας στη Λαϊκή Επιτροπή Καρλοβάσου εδώ…

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Εκδήλωση κατά του νομοσχεδίου νομιμοποίησης των ναρκωτικών στο Καρλόβασι

Κατάμεστη, κυρίως από νέους ανθρώπους, ήταν η μεγάλη αίθουσα του δεύτερου ορόφου του Μαθηματικού Τμήματος (πρώην Εμπορικής Σχολής) στο Καρλόβασι, την Τετάρτη το βράδυ, 14/3/2012, στην εκδήλωση κατά της νομιμοποίησης των ναρκωτικών που προωθεί η κυβέρνηση Παπαδήμου, και την οποία οργάνωσαν η Λαϊκή Επιτροπή μαζί με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών της πόλης μας.


Στην αρχή της εκδήλωσης έγινε προβολή ενός ολιγόλεπτου βίντεο με θέμα την αρνητική εμπειρία που είχε η Αργεντινή την διετία 2001-2002, όταν εν μέσω οικονομικής κρίσης, ανάλογης με αυτή που περνά η χώρα μας σήμερα, η άρχουσα τάξη της Αργεντινής, με την ανοχή της τότε κυβέρνησης, διοχέτευσε στην αγορά ένα "φτηνό" και "προσιτό" στο λαό ναρκωτικό, το "πάκο", προκειμένου να αποπροσανατολίσει τον κόσμο, και κυρίως τη νεολαία, από τα πραγματικά προβλήματα και να κάμψει και με αυτό τον τρόπο τις αγωνιστικές αντιδράσεις του λαού της Αργεντινής που είχε ξεσηκωθεί και απαιτούσε δουλειά και αξιοπρέπεια.

Ακολούθησε ομιλία από μέλος της Λαϊκής Επιτροπής Καρλοβάσου που αναφέρθηκε στο ανήθικο νομοσχέδιο, το οποίο κατέθεσαν στη Βουλή τα τρία κόμματα που στήριξαν την κυβέρνηση Παπαδήμου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ), και το οποίο προωθεί ένα έγκλημα σε βάρος της νεολαίας μας: τη νομιμοποίηση όλων των ναρκωτικών.


Ή Λαϊκή Επιτροπή κατήγγειλε το νομοσχέδιο που προβλέπει τη νομιμοποίηση της χρήσης, κατοχής και προμήθειας ναρκωτικών ουσιών, την καλλιέργεια ινδικής κάνναβης και την παράδοση της πρόληψης, της θεραπείας και της επανένταξης σε ιδιώτες και διάφορους "τσαρλατάνους". Επίσης, κατήγγειλε τα κόμματα της λεγόμενης "αριστερής αντιπολίτευσης", ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά, που συμφωνούν με το νομοσχέδιο.

Στη συνέχεια έγινε προβολή ενός ακόμη βίντεο που ετοίμασαν οι φοιτητές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, με θέμα τις σοβαρές επιπτώσεις που έχουν στη νεολαία η χρήση ναρκωτικών και η περίφημη "ναρκωκουλτούρα", οι οποίες έχουν τις ρίζες τους σε κοινωνικές αιτίες, όπως η ανεργία, η ανασφάλεια, η έλλειψη υποδομών για τη σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και της δημιουργικότητας των νέων, και άλλες. Εκπρόσωπος του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών αναφέρθηκε αναλυτικά στις επιπτώσεις αυτές τονίζοντας ότι οι αξίες και τα οράματα της νεολαίας μπορούν να πάρουν σάρκα και οστά μέσα από την αγωνιστική και οργανωμένη στάση για τη διεκδίκησή τους.



Τέλος,η ψυχολόγος και μέλος της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών Σάμου, Ευαγγελία Αμπαζή, ανέλυσε το κρίσιμο πρόβλημα των ναρκωτικών στην Ελλάδα και αλλού, αναφέρθηκε στις αιτίες που το προκαλούν, συνέδεσε την ανάδειξή του σε κοινωνικό πρόβλημα για πρώτη φορά με την εποχή της επικράτησης του καπιταλισμού ως κοινωνικοοικονομικού συστήματος στον πλανήτη και παρουσίασε με συγκεκριμένα στοιχεία τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα στη χώρα μας οι δημόσιοι φορείς που ασχολούνται με την πρόληψη, τη θεραπεία και την κοινωνική επανένταξη πρώην χρηστών και τα οποία σχετίζονται, κατά κύριο λόγο, με την υποχρηματοδότηση και την ελλειπή στελέχωσή τους με το απαιτούμενο προσωπικό.


Λίγο πριν το κλείσιμο, διαβάστηκε ψήφισμα με το οποίο απαιτείται η άμεση απόσυρση του εγκληματικού νομσχεδίου και το οποίο υπογράφηκε από τον κόσμο που παραβρέθηκε στην εκδήλωση.