Επισκεφθείτε τα υπόλοιπα ιστολόγια των Λαϊκών Επιτροπών Σάμου

Λαϊκή Επιτροπή Πόλης Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Κοντακεΐκων Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Μυτιληνιών Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Παγώνδα-Ηραίου-Μύλων Σάμου

Στείλτε το e-mail σας στη Λαϊκή Επιτροπή Καρλοβάσου εδώ…

Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

"Χτύπησε" πάλι το "Ιεράπετρα"…

Το βράδυ της 1ης Μαρτίου και μεταφέροντας 312 επιβάτες από Σάμο, το πλοίο «Ιεράπετρα» προσέκρουσε πάνω στο λιμάνι του Αγ. Κηρύκου στην Ικαρία, με αποτέλεσμα να προκληθούν στρεβλώσεις στη λαμαρίνα κάτω από τη βάση του καταπέλτη και τρύπες. Να θυμίσουμε ότι το "Ιεράπετρα" ταξιδεύει με μόνιμη κλίση και παρά τις επίσημες καταγγελίες δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο. Επίσης, υπάρχει και ένα βεβαιωμένο μπλακ άουτ που έχει πάθει μεσοπέλαγα.

Στο δελτίο Τύπου του Λιμενικού για την πρόσκρουση, αλλά και της πλοιοκτήτριας εταιρείας "ΑΝΕΚ ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ" γίνεται λόγος για δυσμενείς καιρικές συνθήκες, όμως επιβάτες, αλλά και νησιώτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο λιμάνι, κάνουν λόγο για καιρικές συνθήκες που δε δικαιολογούν τέτοιο περιστατικό.

Το πλοίο αφού επιβίβασε άλλους 24 επιβάτες απέπλευσε για το δεύτερο λιμάνι της Ικαρίας, αυτό του Ευδήλου, όπου έφτασε στις 11.15 τη νύχτα. Όπως αναφέρεται στο δελτίο του Λιμενικού, "από τη λιμενική αρχή του απαγορεύτηκε ο απόπλους" και "μετά από προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης" από το νηογνώμονα "απέπλευσε στις 3.45 για Σύρο και Πειραιά με 399 επιβάτες". Πουθενά δε γίνεται λόγος για τις επισκευαστικές εργασίες που έγιναν στο λιμάνι του Ευδήλου και τις οποίες μαρτυρούν επιβάτες αλλά και όσοι βρίσκονταν στην αποβάθρα, όπου, όπως μας είπαν, "έκλεισαν τις τρύπες με τσιμέντο"! Το πλοίο κατέπλευσε τελικά στο λιμάνι του Πειραιά το πρωί της 2ας Μαρτίου όπου και ακινητοποιήθηκε.


Με το πλοίο αυτό, η ΑΝΕΚ και το υπουργείο Ναυτιλίας αντικατέστησαν το σύγχρονο πλοίο "ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ" λόγω… κόστους, υποβαθμίζοντας ραγδαία την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής και προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στα νησιά του νομού μας.