Επισκεφθείτε τα υπόλοιπα ιστολόγια των Λαϊκών Επιτροπών Σάμου

Λαϊκή Επιτροπή Πόλης Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Κοντακεΐκων Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Μυτιληνιών Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Παγώνδα-Ηραίου-Μύλων Σάμου

Στείλτε το e-mail σας στη Λαϊκή Επιτροπή Καρλοβάσου εδώ…

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Παράνομες οι διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος!

Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε ότι το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ είναι νόμιμο, λόγω του έκτακτου χαρακτήρα του, η διακοπή του ρεύματος όμως, λόγω της οφειλής του, είναι παράνομη. Απαγορεύεται επομένως να γίνονται διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω οφειλής του.

Στο μεταξύ, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και το ΛΑΟΣ καταψήφισαν χθες στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ως "μη σοβαρή" και "ανεδαφική", την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση των χαρατσιών, της εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ. Παρά τις προσπάθειές τους να πετάξουν ο ένας στον άλλον το μπαλάκι για την πατρότητα των μέτρων, και τα τρία κόμματα είπαν "ναι" με την στάση τους στην στήριξη της φορολογικής πολιτικής, που εξαθλιώνει τη λαϊκή οικογένεια, προκειμένου να σωθεί η πλουτοκρατία από την κρίση.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, πάντως, δείχνει ότι η οργανωμένη και μαζική αντίσταση του λαού κρύβει μέσα της τεράστια δύναμη και μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη για ακόμα θετικότερες εξελίξεις στην πάλη για την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης του Μαύρου Μετώπου.