Επισκεφθείτε τα υπόλοιπα ιστολόγια των Λαϊκών Επιτροπών Σάμου

Λαϊκή Επιτροπή Πόλης Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Κοντακεΐκων Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Μυτιληνιών Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Παγώνδα-Ηραίου-Μύλων Σάμου

Στείλτε το e-mail σας στη Λαϊκή Επιτροπή Καρλοβάσου εδώ…

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Υπονόμευσαν την 48ωρη Πανσαμιακή απεργία...

Για άλλη μια φορά οι υπερασπιστές των συμφερόντων των εφοπλιστών και του «Καλλικράτη», που υποβαθμίζει δραματικά τον τόπο μας και εξαθλιώνει τις συνθήκες ζωής των κατοίκων των νησιών μας, εξαπέλυσαν επίθεση ενάντια στο Εργατικό Κέντρο Σάμου και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ με αφορμή τις κινητοποιήσεις κατά την 48ωρη απεργία στις 18 και 19 του Γενάρη.

Η επίθεση αυτή είχε σαν στόχο τον αποπροσανατολισμό και τη δημιουργία σύγχυσης σε σχέση με τα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν στο νομό μας, όπως είναι η υποβάθμιση των συγκοινωνιών, οι συνέπειες από την εφαρμογή του «Καλλικράτη», και άλλα. Προσπάθησαν με αυτό τον τρόπο να υπονομεύσουν την επιτυχία των κινητοποιήσεων και να σπείρουν την απαισιοδοξία και την απογοήτευση ανάμεσα στο Σαμιώτικο λαό.

Είπαν ότι είναι ουτοπική η διεκδίκηση λύσεων σε πολλά προβλήματα ταυτόχρονα. Ισχυρίστηκαν, δηλαδή, ότι θα ήταν προτιμότερο να εστιάσουμε την προσοχή μας σε κάποια αιτήματα και να αφήσουμε στην άκρη κάποια άλλα. Το μόνο που δεν είπαν ήταν με ποια αιτήματα δεν… έπρεπε να ασχοληθούμε.

Τους ενόχλησαν, όπως πάντα, οι σημαίες του ΠΑΜΕ και χαρακτήρισαν τις κινητοποιήσεις κομματικοποιημένες. Μήπως με την ενόχληση αυτή προσπάθησαν να κρύψουν τη δική τους αναιμική ή ανύπαρκτη παρουσία στις κινητοποιήσεις, στην προσπάθειά τους να τις υπονομεύσουν και να τις εκφυλίσουν;

Έχυσαν μαύρο δάκρυ για την ταλαιπωρία των επιβατών του «Ιεράπετρα», χωρίς όμως να δείξουν ανάλογη ευαισθησία για την ταλαιπωρία των κατοίκων των νησιών μας όλες τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου, με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει:

  • την πλοιοκτήτρια εταιρεία που απειλεί με διακοπή των δρομολογίων και αποκλεισμό των νησιών μας, αν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις.
  • την κυβέρνηση που μέχρι σήμερα παραμένει απαθής στα αιτήματα των νησιωτών, ενώ είναι πάντα πρόθυμη να ανταποκριθεί στα καλέσματα των εφοπλιστών.
  • κάποια ΜΜΕ που, πριν την απεργία, είχαν κυριολεκτικά θάψει τις ανακοινώσεις και τις συγκεντρώσεις της Συντονιστικής Επιτροπής αγώνα, ενώ αμέσως μετά, πρώτα αυτά, έσυραν το χορό της συκοφάντησης των αγώνων σηκώνοντας τη δική τους κομματική και ταξική σημαία που εκπροσωπούν. Δεν είδαν και δεν άκουσαν τα χειροκροτήματα από τους πράγματι ταλαιπωρημένους επιβάτες και «στενοχωρήθηκαν» για την ταλαιπωρία τους κατά τη συγκεκριμένη ημέρα, ενώ ξέχασαν την ταλαιπωρία τους όλες τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου.
  • τοπικά στελέχη που «ανησύχησαν» για την ενότητα του κινήματος, την ίδια στιγμή που οι ίδιοι ήταν απόντες από όλες τις κινητοποιήσεις. Στελέχη που πλαισιώνουν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων της Τρόικας, που δεν έχουν εκφράσει καμία διαφωνία με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής της τωρινής και της προηγούμενης κυβέρνησης, που τάσσονται ακόμα και τώρα στο πλευρό των εφοπλιστών ζητώντας ακόμα μεγαλύτερες για αυτούς επιδοτήσεις.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου τονίζει ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και δεν θα υποστείλει την σημαία του αγώνα, καθώς και καμιά άλλη σημαία. Οι αγώνες και τα αιτήματά του Εργατικού Κέντρου θα συνεχίσουν να κινούνται στην κατεύθυνση ανακούφισης και βελτίωσης της ζωής των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και σε καμιά περίπτωση δεν θα γίνουν εκπτώσεις προς όφελος των συμφερόντων της πλουτοκρατίας και μερικών τοπικών μικροσυμφερόντων.

Τα προβλήματα του τόπου και των κατοίκων είναι ταξικά και ταξικός είναι κι ο αγώνας που θα δοθεί και από εδώ και πέρα.