Επισκεφθείτε τα υπόλοιπα ιστολόγια των Λαϊκών Επιτροπών Σάμου

Λαϊκή Επιτροπή Πόλης Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Κοντακεΐκων Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Μυτιληνιών Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Παγώνδα-Ηραίου-Μύλων Σάμου

Στείλτε το e-mail σας στη Λαϊκή Επιτροπή Καρλοβάσου εδώ…

Κυριακή, 3 Ιουνίου 2012

Κοινή συνεδρίαση των Λαϊκών Επιτροπών
Καρλοβάσου και Μαραθοκάμπου

Οι Λαϊκές Επιτροπές Καρλοβάσου και Μαραθοκάμπου, στο τέλος της κοινής τους συνεδρίασης, την Τρίτη, 22/5/2012, κατέληξαν στην παρακάτω ανακοίνωση:

Ανακοίνωση

Οι Λαϊκές Επιτροπές Καρλοβάσου και Μαραθοκάμπου σε κοινή τους συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χτες, Τρίτη 22/5/2012, στο Καρλόβασι, αντάλλαξαν εμπειρίες και συζήτησαν προβλήματα που αφορούν ευρύτερα την περιοχή της Δυτικής Σάμου, αλλά και ολόκληρο το νησί μας.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν το κρίσιμο θέμα της υπερχρέωσης πολλών φτωχών, λαϊκών νοικοκυριών, ένα πρόβλημα που στις σημερινές συνθήκες οικονομικής κρίσης αποτελεί στην κυριολεξία θηλιά στο λαιμό πολλών συμπολιτών μας που, χωρίς να ευθύνονται οι ίδιοι, αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνεια που έχουν πάρει και τα οποία διογκώνονται μέρα με τη μέρα με τα τοκογλυφικά πανωτόκια που έχουν επιβάλλει οι τράπεζες.

Επίσης, συζητήθηκε το πρόβλημα της υπερχρέωσης της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου στην Αγροτική Τράπεζα που έχει φέρει σε δεινή οικονομική θέση μία συνεταιριστική οργάνωση που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην οικονομία ολόκληρου του νησιού και αφορά χιλιάδες νοικοκυριά.

Κρίθηκε απαραίτητη η λήψη μέτρων προστασίας και ανακούφισης των υπερχρεωμένων λαϊκών στρωμάτων, όπως επίσης και της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου, και αποφασίστηκε, στο πλαίσιο κοινής δράσης με όλες τις Λαϊκές Επιτροπές του νησιού, η συλλογή υπογραφών για τον σκοπό αυτό, με απώτερο στόχο την παράσταση διαμαρτυρίας σε τράπεζες και διεκδίκηση λύσης στο σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα που συζητήθηκε και αφορά ολόκληρη τη Δυτική Σάμο, είναι η προωθούμενη αναστολή της λειτουργίας του Παραρτήματος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο Καρλόβασι, η οποία θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, σπατάλη οικονομικών πόρων και χρόνου, καθώς και απίστευτη ταλαιπωρία στη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής. Κρίθηκε ότι η αναστολή λειτουργίας του Παραρτήματος είναι τουλάχιστον αδικαιολόγητη και η διεκδίκηση λύσης και σε αυτό το πρόβλημα θα απασχολήσει τις Λαϊκές Επιτροπές στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Τέλος, ένα άλλο, επίσης σημαντικό, θέμα, παρά το γεγονός ότι τα αντιλαϊκά χαράτσια έχουν αποσυνδεθεί πλέον από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, είναι η αδυναμία πολλών συμπολιτών μας να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας που τυχόν κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα λόγω αντικειμενικών δυσκολιών, να επικοινωνούν με τα μέλη των Λαϊκών Επιτροπών, ώστε από κοινού να παλαίψουμε και να αντιμετωπίσουμε το σοβαρό αυτό, καθώς και οποιοδήποτε άλλο, πρόβλημα που γεννά η αντιλαϊκή πολιτική των μέχρι τώρα κυβερνήσεων.

Όλοι για έναν και ένας για όλους!

Καρλόβασι, 23/5/2012