Επισκεφθείτε τα υπόλοιπα ιστολόγια των Λαϊκών Επιτροπών Σάμου

Λαϊκή Επιτροπή Πόλης Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Κοντακεΐκων Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Μυτιληνιών Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Παγώνδα-Ηραίου-Μύλων Σάμου

Στείλτε το e-mail σας στη Λαϊκή Επιτροπή Καρλοβάσου εδώ…

Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

Συνέλευση της Λαϊκής Επιτροπής (1/4/2012)

Την Κυριακή το απόγευμα, 1/4/2012, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Ενότητας Καρλοβάσου, πραγματοποιήθηκε η συνέλευση της Λαϊκής Επιτροπής της πόλης μας με θέμα τον απολογισμό, μέχρι τώρα, και το σχεδιασμό της δράσης της από εδώ και πέρα.

Ο κόσμος εξέφρασε τον προβληματισμό και την ανησυχία του για τις άσχημες εξελίξεις και στη χώρα μας γενικότερα, αλλά και στον τόπο μας ειδικότερα. Τα σκληρά και απάνθρωπα μέτρα που ακολουθούν απανωτά το ένα το άλλο έχουν φέρει σε δεινή θέση πολλούς συμπολίτες μας που βλέπουν τη ζωή τους να χειροτερεύει καθημερινά. Πολλοί από αυτούς έχουν περιέλθει σε τραγικά αδιέξοδα μέσα από την ανεργία που μεγαλώνει, τη μείωση του βιοτικού τους επιπέδου που σε πολλές περιπτώσεις βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας, την έλλειψη στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψη.

Τα προβλήματα μεγαλώνουν με την υποβάθμιση της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής. Υπηρεσίες, όπως η ΔΟΥ, το Τελωνείο, η εξυπηρέτηση πελατών της ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, και άλλες, έχουν απομακρυνθεί, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι, προκειμένου να εξυπηρετηθούν, να είναι αναγκασμένοι να τρέχουν στην άλλη άκρη του νησιού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε οικονομικό κόστος, χάσιμο χρόνου και ταλαιπωρία.

Αποφασίστηκε, στο άμεσο μέλλον, να δοθεί έμφαση και προτεραιότητα στον αγώνα, ώστε να μην απομακρυνθούν ή να μην υποβαθμιστούν άλλες υπηρεσίες, όπως το ΙΚΑ και το Κέντρο Υγείας ή Τμήματα της Σχολής Θετικών Επιστημών, καθώς και στον αγώνα για να στηριχθούν συμπολίτες μας, μαζί με τις οικογένειές τους, που έχουν, χωρίς να το θέλουν και χωρίς να φταίνε, υπερχρεωθεί στις τράπεζες και αδυνατούν σήμερα, μέσα στην λαίλαπα της καπιταλιστικής κρίσης, να αποπληρώσουν τα δάνεια που έχουν πάρει και να κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους ή όποια περιουσία κατάφεραν, μετά από πολύ κόπο και βάσανα, να αποκτήσουν.

Σε επόμενα βήματα η προσπάθεια μας θα επεκταθεί στην απόκρουση της προσπάθειας της κυβέρνησης να επιβάλει χαράτσια στους κατόχους πηγαδιών και γεωτρήσεων που θα κυμαίνονται από 400, στην καλύτερη, μέχρι 1000, ίσως και περισσότερα, ευρώ στη χειρότερη περίπτωση.

Η Λαϊκή Επιτροπή αύξησε τον αριθμό των μελών της σε δεκατρία μετά την επιθυμία τριών ακόμη συμπολιτών μας να συμμετέχουν στον αγώνα για τη λύση των κοινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.

Τέλος, συγκεντρώθηκαν υπογραφές των παρευρισκομένων σε ψήφισμα που απαιτεί να αποσυρθεί το εγκληματικό νομοσχέδιο που προωθείται για ψήφιση στη Βουλή και νομιμοποιεί την κατοχή, χρήση και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών.